Perozone 3.0

Perozone 3.0 is een doorontwikkeling van het bestaande Perozone® systeem. Door het slim aanpassen van het systeem zijn we in staat de oxidatiekracht te verhogen van 2,8V naar circa 3,0V. Dit is een ongekende kracht in de wereld van chemische oxidatie. Deze oxidatiekracht stelt het systeem in staat om bepaalde stoffen af te breken wat tot voor kort alleen met extreem hoge temperaturen (meer dan 1.000 C) mogelijk was. Het Perozone 3.0 systeem is speciaal ontwikkeld voor de sanering van PFOS/PFOA (ofwel Emerging Contaminations) en kan bovendien worden gebruikt om bijvoorbeeld medicijnen uit afvalwater te verwijderen.

Perozone 3.0 kent diverse toepassingsmogelijkheden
Het systeem kan zowel worden ingezet als in-situ saneringssysteem (net zoals het reguliere Perozone® systeem) alsmede als zuiveringssysteem voor afvalwater en zelfs als zuiveringstap in grondreiniging.

Perozone 3.0 dé vervanger van 'Aktief Kool'?!

Perozone 3.0 zou de oplossing kunnen zijn voor de sanering van "extreem" moeilijke stoffen zoals PFOS en gelieerde verbindingen. Op dit moment worden bij de sanering van deze stoffen enorme hoeveelheden aktief kool ingezet. Waarbij het storten/verwerken van het aktief kool een probleem op zichzelf is.

De laboratoriumtesten die uitgevoerd zijn met Perozone 3.0 laten goede resultaten zien die vertrouwen geven voor een grotere inzet in het veld. In Amerika zal de eerste pilot met 
Perzone 3.0 voor de zomer van 2015 worden opgestart. ISCO3 gaat naar verwachting net na de zomer van 2015 de eerste pilot test uitvoeren in Duitsland.